Kruipruimte isoleren met schelpen

Een zeer effectieve en tevens ecologische manier om uw kruipruimte te isoleren, is het blazen van schelpen in de kruipruimte van uw woning. Hiermee zorg je tegelijk voor isolatie van de vloer en waterkering in uw huis.

Waarom schelpen als isolatie?

Schelpen vormen een natuurlijk product dat in uw kruipruimte kan geblazen worden. Ze creëren een warme, stilstaande laag lucht, waardoor schimmels, ongedierte en zwammen geen kans krijgen. Dit heeft drie grote voordelen:

1.    Waterkering

Zelfs wanneer er water in de kelder staat, werken schelpen als isolatie perfect. Zolang de laag schelpen +/- 25 cm hoger komt dan het water, doen de schelpen beroep op hun niet-capillaire eigenschap en kan het vocht niet stijgen door verdamping.

2.     Geen ventilatie nodig

Het grootste voordeel aan schelpen is dat er geen ventilatie meer nodig is onder de vloer. Dit heeft als gevolg dat de stilstaande (!) laag lucht onder uw vloer droog en warm is en dus een isolatielaag vormt.

3.     Premie

Isoleren met schelpen is bovendien een ecologische oplossing, erkend door het Vlaams Instituut voor Bio-Ecologisch Bouwen en Wonen (VIBE). U kan een premie krijgen voor de isolatie van uw kruipruimte met schelpen.

© Copyright 2021 Fihuma